VEEL GESTELDE VRAGEN

Antwoorden op veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik beginnen met Notify-NL?

  We geven je graag een demo van wat Notify-NL kan en hoe het werkt. We kunnen je daarna ook voorzien van een testacount waarmee je zelf met Notify-NL aan de slag kunt. 

 • Hoe past Notify-NL binnen Common Ground?

  Notify-NL sluit aan op de architectuurprincipes van Common Ground en is tot stand gekomen in overeenstemming met architecten van de VNG. Data blijft op de plek waar je die al hebt (registraties met klant en zaak gegegevens). Connectiviteit met services verloopt via Common Ground standaard koppelvlakken. Hierdoor werkt Notify-NL uitstekend samen met jouw andere services.

 • Werkt Notify-NL goed in combinatie met Zaak Gericht werken?

  Uitstekend! Notify-NL is getest met een uiteenlopende set systemen voor zaakgericht werken (van Valtimo tot Salesforce). Notify-NL sluit kant en klaar aan op klant registraties en zaakregistraties.

 • Welke techniek zit er achter Notify-NL?

  Notify-NL is gebouwd op basis van Notify UK, bewezen technologie uit het Verenigd Koninkrijk waarmee reeds 7 miljard berichten werden afgeleverd.

 • Waarom is Notify-NL anders dan een SMS of email gateway?

  Notify-NL grijpt in op je processystemen en zorgt er met behulp van een set standaard sjablonen voor dat notificaties van jouw organisatie altijd op dezelfde betrouwbare manier worden opgemaakt en afgeleverd.  Door deze generieke voorziening te implementeren, voorkom je dat je meerdere losse koppelingen moet maken en dat je in elk proces opnieuw moet bepalen welk kanaal je aanspreekt en welke berichtgeving je gebruikt.

  Door aan te sluiten op registraties die volgens open klant en open zaak bereikbaar zijn worden notificaties uitgestuurd zonder dat je daar in achterliggende zaakafhandelsystemen iets voor hoeft te doen.

 • Hoe zit het met het privacybeleid en de beveiliging van Notify-NL?

  Notify-NL slaat geen privacygevoelige gegevens langdurig op, en alleen zo lang dat nodig is voor het leveren van de service (en het afhandelen van ontvangstbevestigingen). Hiervoor is een termijn van 7 dagen bepaald. Binnen Notify-NL wordt data versteuteld wanneer het door de service gaat en wanneer het wordt opgeslagen.

 • Hoe schaalbaar is Notify-NL?

  Notify-NL is gebaseerd op componenten die door landelijke overheid worden ingezet in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw Zeeland. Het VK verstuurde meer dan 7 miljard berichten op basis van deze technologie en we gebruiken cloud infrastructuur om te schalen wanneer dat nodig is.

 • Is aansluiten op Notify-NL ingewikkeld?

  Ben je al begonnen met zaakgericht werken, dan kan je eenvoudig koppelen. Ervaring leert dat dan aansluiten binnen een week geregeld kan zijn. Natuurlijk kan het zijn dat je specifieke wensen hebt of hulp nodig hebt met de implementatie. We helpen je graag en werken samen met je team en je leveranciers om de dienst zo snel mogeljk operationeel te krijgen.